Desde tramuntana es sentí el clam popular

Desde tramuntana es sentí el clam popular de ciutat

martes, 19 de junio de 2012

Concentració Marea Violeta (Dijous 21 Juny)


“DECIDIR” Davant l’anunci per part del Govern del Partit Popular de reformar l’actual Llei orgànica 2/2010 de Salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l’embaràs:


MANIFESTEM:


 • La nostra total indignació davant el retrocés en el reconeixement dels drets sexuals i reproductius de les dones que suposaria la possible reforma de la llei. 


 • La nostra absoluta negativa a acceptar una retallada en la llibertat i autonomia de les dones en relació a la seva sexu- alitat i a decidir sobre la seva maternitat. Si no podem decidir no som lliures. 


 • El nostre desacord amb el fons argumental -retrògrad, manipulador i ideològic- pel qual es vol portar a terme la refor- ma.


 • La nostra repulsa perquè la vulneració dels drets de les dones es converteixi en el segell ideològic del PP. 


Per tot això


DENUNCIEM que la pèrdua de drets en salut sexual i reproductiva exposaria a un major risc la salut i la pròpia vida de les dones. AFIRMEM, per contra, que el govern està obligat, d’acord amb la normativa europea i internacional, a confirmar la protecció i seguretat jurídica en matèria de drets sexuals i reproductius. 


 • DENUNCIEM que “violència de gènere estructural” és la coacció i la limitació en l’ús de les llibertats individuals. AFIRMEM, per contra, la infrangible voluntat de les dones a viure una vida lliure de violència i de coaccions.


DENUNCIEM que la retallada en les llibertats de les dones sigui a causa de la pressió de la jerarquia eclesiàstica i grups ultraconservadors. AFIRMEM, per contra, la necessitat d’una societat laica i democràtica lliure d’imposicions religioses.


DENUNCIEM la lamentable argumentació vuitcentista que emfatitza com a únic dret de la dona el de la maternitat sense lliure elecció. AFIRMEM, per contra, el nostre dret a decidir sobre els nostres cossos i les nostres vides i no d’acord a un prototip de feminitat que discrimina a les dones. 


 • DENUNCIEM l’arbitrarietat en el maneig i ús del concepte “drets” i que l’acceptació dels drets humans de les dones és incompatible amb la seva regulació en el codi penal. AFIRMEM, per contra, que on hi ha “drets” no hi ha “suposats” i que l’exercici d’un dret no és punible. 


DENUNCIEM que la negació dels drets sexuals i reproductius de les dones comporta el retrocés en qüestions tan bàsiques com l’educació sexual o la millora en l’accés a l’anticoncepció, inclosa la d’urgència. AFIRMEM, per contra, que Sí hi ha drets específics de la dones en salut sexual i reproductiva i ha d’haver-hi, per tant, dret a prestacions específiques en la cartera nacional bàsica de serveis sanitaris.



No hay comentarios:

Publicar un comentario