Desde tramuntana es sentí el clam popular

Desde tramuntana es sentí el clam popular de ciutat

jueves, 16 de agosto de 2012

Nota de premsa Plataforma Dret a Decidir a raó fiscalització protesta per PSIB - PSOE

Com molts/-es de vosaltres ja sabreu, el festiu 15 d'agost va ser triat per la Plataforma Dret a Decidir Mallorca per a dur a terme una acció reivindicativa en defensa dels drets de salut sexual i reproductiva i interrupció voluntària de l'embaràs. Davant les notícies que van apareixent a mitjans com UH i Diario de Mallorca, en les quals més que informar sobre l'acció fan propaganda al PSIB-PSOE, ens veim obligats/-des a aclarir:

Que el PSIB-PSOE es va adherir al manifest de la plataforma en el qual vàrem manifestar el nostre rebuig a les polítiques del Govern en la matèria que ens ocupa, de la mateixa manera que altres entitats, no forma part de l'assemblea en qüestió i, per tant, no ha participat ni a les decisions ni als preparatius d'aquesta acció. És per això que ens va resultar sorprenent despertar el mateix dia de la reivindicació amb una notícia per part de l’Última Hora on es confirmava la participació del PSIB y JSIB.

Hem pogut constatar que el Diario de Mallorca també ha informat de forma similar. Fins i tot, responsables de PSIB i Joventuts Socialistes s'adjudiquen la veu d'un acte que no han organitzat fent declaracions. Davant aquesta situación manifestam que l'intent de PSIB de fiscalitzar l'acció ens pareix lamentable i poc ètic. En cap moment aquesta formació política s'ha posat en contacte amb la plataforma per a col•laborar i ha aprofitat el treball de molta gent per a treure rèdit polític; aquest tipus d'actuacions reben el nom de parasitisme polític, i no podem ni volem deixar-ho córrer.

Plataforma Dret a Decidir està oberta a totes les persones que vulguin participar d'aquesta lluita de forma honesta. Entenem que és una lluita complexa i que la unió de diferents col•lectius i persones a títol individual és necessària, però no és lícit que unes sigles, del partit que siguin, mostrin tan poc respecte cap a la feina dels moviments socials i acudeixin per a sortir a la foto.

No hay comentarios:

Publicar un comentario