Desde tramuntana es sentí el clam popular

Desde tramuntana es sentí el clam popular de ciutat

domingo, 20 de mayo de 2012

Manifest associació Prosocial per la supressió cursos


ASSOCIACIÓ DE PROFESSIONALS, ESTUDIANTS I CIUTADANIA COMPROMESA AMB L’ÀMBIT SOCIAL



L'associació PROSOCIAL vol expressar el seu enèrgic rebuig a la supressió dels CAPIs (Curs d'Aprenentatge Professional Inicial) i dels PISEs (Programes d’Intervenció Socioescolar) per al curs 2012-2013. Ens solidaritzem amb els treballadors que perdran el seu lloc de feina i amb les entitats socials que prestaven aquest servei. 


Una volta més, sota la coartada de l'estalvi, s'avança una passa més en la consecució d'una societat injusta i insolidària. Ara és el torn dels joves amb dificultats educatives i socials.


Els CAPIs i els PISEs són recursos dirigits a donar alternatives als joves que han perdut el fil de l'escolarització, d'aquells que no s'han tret el graduat escolar o d'aquells que han abandonat el sistema escolar. Els CAPIs i PISEs, que ofereixen possibilitats de present i futur, ajuden aquests joves a tenir expectatives d'una integració social saludable i normalitzada. Estem xerrant de prop de cinc-cents joves a les Illes. 


L'impacte d'aquesta mesura no és difícil de preveure, augmentaran les taxes d'absentisme i de fracàs escolar. A més els joves que retornin al sistema escolar es trobaran aules massificades, l'absència de professors de recolzament i la desaparició dels EOEPs, els professionals que atenen a l'alumnat amb necessitats educatives especials i d'especial suport educatiu. En resum, una tempesta que arrasarà la igualtat d'oportunitats dels alumnes de les Illes Balears.


PROSOCIAL vol denunciar el cost social de deixar d'invertir en l'èxit dels alumnes que necessiten més cura, de deixar d'apostar pel futur dels alumnes que necessiten més atenció, de tancar els camins a les alternatives al fracàs escolar. Els costs socials serà l'augment de la desvertebració als barris, la multiplicació de les conductes delictives, la saturació dels centres de reforma, la pressió de la violència continguda de les expectatives de futur eixugades. Cinc-cents joves de nou als carrers, no ho oblidem. 


No ens queda una altra que tornar a expressar que no és qüestió de manca de diners sinó de prioritats, així l'actual administració ha optat per abandonar la bandera electoral de lluita contra l'abandonament i fracàs escolar, i a la vegada concerta amb una escola que segrega als alumnes pel seu sexe. 


PROSOCIAL enforteix el seu compromís per lluitar contra un projecte de societat excloent i exigeix al Govern Balear que no retalli les ajudes i subvencions pels CAPIs i PISEs, és a dir, que deixi de fer caure damunt les esquenes dels més vulnerables els efectes de la crisi.


Prosocial Twitter@assocprosocial

No hay comentarios:

Publicar un comentario