Desde tramuntana es sentí el clam popular

Desde tramuntana es sentí el clam popular de ciutat

martes, 1 de mayo de 2012

Manifestació per l'Educació Pública (UIB)


Des de l'Assemblea de la UIB convoquem una Manifestació contra els atacs a l'educació pública per al dijous dia 3 de maig a les 19h a la Plaça del Tub.


El recorregut de la marxa serà el següent: Avinguda d'Alemanya, Carrer Antoni Marqués, Carrer 31 de Desembre, Plaça Abu Yahya i Carrer Alfons el Magnànim fins arribar al nostre destí, la Conselleria d'Educació.


Encara que es convoqui des d'una assemblea universitària, volem deixar clar que és una manifestació pensada per a que hi participin tots els nivells de l'àmbit educatiu (infantil, primària, secundària, formació professional i universitària) ja que creiem que tots ens veim molt afectats per les mesures anunciades tant pel Govern Central com pel Govern Autonòmic. Creiem necessari donar una resposta contundent al carrer per a fer visible el malestar que estan generant.  


Aquests són els principals motius pels quals trobam necessària l'assistència a la protesta: - reducció del pressupost en educació en més de 3.600 milions d'euros (entre els retallats als Pressupostos Generals de l'Estat i els anunciats pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport a principis d'aquest mes), - augment del ratio d'alumnes per aula a primària i secundària, - segregació lingüística fruit de la "lliure elecció de llengua", - discriminació del català a les aules i a l'àmbit públic, - augment de fins a un 40% de les matrícules a la UIB, reducció de beques i amb criteris de selecció basats en l'"excel·lència" enfront de les necessitats econòmiques - - la qual cosa ens fa pensar que entenen l'educació com un privilegi en lloc de com un dret.


Us convidam a tots a venir i vos demanem que ens ajudeu amb la difusió. Compartiu aquest esdeveniment així com el cartell de la convocatòria, que el podeu trobar aquí: http://assembleauib.files.wordpress.com/2012/04/cartell_3m-v3.jpg 


 L'educació pública no la podran tombar!

No hay comentarios:

Publicar un comentario